maandag 4 februari 2013

Mediterraanse Varkensmedaillons

Gesauteerde varkensmedaillons met een pittige vinaigrette geserveerd met een groene salade en stokbrood, een heerlijk, snel lunchgerecht.

Klaar in 30 min.

Ingrediënten voor 4 porties

2 el. olijfolie
4 flinke varkensmedaillons, liefst van de rug en gesneden in 1.5-2 cm. blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 takjes koriander, gehakt
3 el olijfolie
4 el rodewijnazijn
2 el. rode port
snufje zout, zwarte peper en cayennepeper

Bereidingswijze: voorbereiding 15 min. /bereiding 15 min.

In een grote koekenpan op groot vuur 2 el olijfolie verhitten.
Het varkensvlees gelijkmatig bruin en gaar sauteren.van het vuur af halen en de korinder en knoflook erover strooien en mengen, aluminiumfolie erover zodat het warm blijft.
Olijfolie, azijn en port in een kommetje vermengen, op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper.
Tot een romig mengsel roeren, over het vlees schenken, goed vermengen en direct serveren met een frisse groene salade en stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten