vrijdag 1 februari 2013

Gebraden kip op spaanse wijze

Gebraden kippenborst en poten met artisjokhart en olijven in een saus van kippenbouillon en witte wijn.
Een snufje dragon maakt dit smakelijke mediterrane gerecht helemaal af.
Serveren met een knapprig broodje om van alle restsap te genieten.

Klaar in een groot uur.

Ingrediënten voor 4 pers.

4 kippenborsten met bot en vel
6 kippenbouten
1 blikje artisjokharten ongeveer 300 gram uitlek gewicht en in 4ren gesneden
425 gr. zwarte spaanse olijven
110 ml. droge witte wijn
110 ml. kippenbouillon
1 el verse dragon fijngesneden
grof zeezout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze: voorbereiding 5 min./ bereiding 60 min.

Verwarm de oven voor tot 180 gr, C/ gasovenstand 4
kippenborsten en poten in een ovenschaal van 23x33 leggen met het bot naar beneden.
Artisjokharten en olijvener omheen leggen en  wijn en bouillon toevoegen.
Dragon erover strooien en op smaak brengen met peper en zout.
De kip in de oven gaar braden zodat men helder en wit vleessap enwit vlees overhoudt.
Dat het u wel mogen bekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten