donderdag 31 januari 2013

Mediterrane gegrilde Karbonades


Zeer eenvoudig en oh zo lekker!
En wat zo mooi is, is dat je de mmeste ingrediënten meestal al in huis hebt.
Zo eet ik graag karbonades.
Ik hoop dat jullie net zo genieten van dit heerlijk stukje vlees als ik.

Ingrediënten voor 4 pers.

2 theelepels gedroogde salie, fijngehakt
2 tl gedr. rozemarijn fijngehakt
1 tl gedr. thijm
1 tl venkelzaad, fijngehakt
1/2 tl suiker
1 laurierblad fijngesneden
1,5 tl zout 
4 karbonades van 1-1.5 cm dikte
80 ml oplijfolie extra vergine

beredingswijze: voorbereiding 10 min./ bereiding 10 min.

Doe alle kruiden met het zout in een kom en meng dit goed.
Wrijf de karbonades aan beide zijden in met dit kruidenmengsel en smeer zi in met olijfolie en zet ze een paar uur of een hele nacht in de koeling om te marineren.

Verwarm de buitengrill voor op matig vuur en smeer een beetje olie op het rooster.

Grill de karbonades tot ze bruin zijn en mooie grill markeringen te zien zijn en het vlees niet meer roze van binnen is, ongeveer 4 min. per kant.
Als je een kerntemperatuurmeter hebt dan moet de kern op het dikste stuk 65gr. C aangeven.

Dit kan deze tijd van het jaar ook lekker op de grillpan in de keuken en dan op dezelfde mannier.
Dat het je wel mag smaken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten