maandag 28 januari 2013

Spaans Stoofvlees

Ik heb in mijn leven al vaak stoofvlees of hachee gemaakt maar deze op spaanse wijze is mijn favoriet.
Elke keer als ik dit maak en er wandelen vrienden of kennissen voorbij die dit ruiken willen meeëten.
Daarom maar eens op de site zetten zodat ook zij het thuis kunnen bereiden en jullie uiteraard ook, al is het met een huis vol ook wel gezellig.
Ingrediënten voor 4 personen

500gr. rib-, of sucadelappen
4el olijfolie
4 teentjes knoflook
1 tot 1.5 grote ui
1dl. water
1.5 dl rode wijn
1 blikje 0.5 ltr tomatenblokjes
1el pimenton de la vera of pikante paprikapoeder
1 laurierblad
2 kruidnagels
2 blokjes Knorr dubbel vleesbouillon

Voorbereiding:
Laat het vlees een halfuur op temperatuur komen voor je het braadt.
snij de ui in stukjes van 0.5 cm. en snipper de knoflook

bereidingswijze:

Verhit in een braadpan de olijfolie en bak het vlees snel rondom bruin.
Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de uien en knoflook(laat de knoflook niet verbranden) en voeg de pimenton en tomatestukjes toe met de wijn en het water.
Verkruimel de bouillonblokjes en zet het vuur laag.
Doe het vlees erbij en steek de kruidnagel in het laurierblad en doe het bij de rest.
Laat dit geheel met de deksel op je neus eehh pan ongeveer 2 uur sudderen onder af en toe omroeren.
Serveer dit met een stamppot of een aardappelpuree met groente naar keuze en een heerlijke Rioja
Smullen maar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten