dinsdag 29 januari 2013

Mediterraans lamsvlees

Met een paar verse ingrediënten, uiterst eenvoudig bereid, zet u een gezellige, huiselijke maaltijd op tafel.
Tijdens het roosteren krijgen de aubergine en sjalotten een intense smaak die perfect past bij mals, sappig lamsvlees.
Serveer met een warm krokant broodje en smullen maar.

Klaar in 45 min. +2 uur marinadetijd
Ingrediënten voor 4 pers.

3 el olijfolie
4 magere lamsschijven met bot
1 theelepel balsamico-, of rodewijnazijn
2 theelepels zwartepeperkorrels
1 theelepel komijnzaad
250gr. sjalotten
2 grote aubergines
2-3 teentjes knoflook
400gr cherrytomaatjes, ingeprikt

Bereidingswijze: voorbereiding 15 min. bereiding 30 min.

1/ 1 el olijfolie met azijn vermengen en daarmee het vlees aan beide zijden insmeren.
 De peperkorrels grof malen, vermengen met komijn en het vlees ermee bestrooien, druk de kruiden licht aan.
 Leg de stukken vlak naast elkaar op een glazen schaal en laat deze afgedekt enkele uren marineren in de koelkast.

2/ Verwarm de oven voor op 200 gr.C/gasstand 6.
 Doe de sjalotten in een hittebestendige kom en overgiet ze met kokend water.
Laat ze zo 2-3 min. staan, afgieten, pellen en weer terug in de kom doen.

3/ De uiteindes van de aubergine snijden en het vruchtvlees in blokjes snijden van 2-3 cm.
 Vermengen met de sjalotten en hierover 2 el olijfolie sprenkelen, geperste knoflook toevoegen en de groenten goed omscheppen.

4/ Een grote braadslee met dikke bodem op het fornuis op matig vuur verhitten en hierin de lamslappen aan elke kant 1 min. aanbraden.
 Neem ze uit de braadslee en leg ze terug in de schaal met marinade.

5/ Schep de groenten in de hete braadslee en spreid ze goed uit.
  Rooster ze 8-10 min. in de voorverwarmde oven tot ze halfgaar zijn, schik de stukken vlees op de groenten en sprenkel de uitgelopen sappen en marinade erover en zet nog 10 min. in de oven.

6/ Verdeel de cherrytomaatjes over de groenten en zet de slee weer 10 min. in de oven tot de groentes gaar zijn en het vlees de gewenste gaarheid heeft.
  Strooi er fijngesneden koreander en zout en peper naar smaak over, serveer het gerecht in de braadslee en daar een lekker warm broodje bij en soppen en smullen maar.
 Uiteraard met een lekker wijntje kan de avond niet meer kapot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten