donderdag 24 januari 2013

traditionele paella

voor vandaag hebben we een Traditionele Paella

Een paella naar authentiek spaans recept met chorizo, kip, erwtjes, inktvis, mosselen en garnalen
De saffraan en chorizo geven dezeeenpansmaaltijd een prachtige rode kleur.
Een speciale paellapan is een aanrader
En na 1 uur en een kwartier  kunnen we aan tafel en smullen maar.


tijd: 1 uur 15 min.
Igrediënten: voor 6 personen

4el. olijfolie
1 fijngesneden ui
3 fijngesneden teentjes knoflook
1 fijngesneden rode peper
125gr. ontvelde chorizo in blokjes gesneden
2 kipfilets in blokjes snijden
350 gr. paellarijst
1,25 ltr. kippenbouillon
100ml. witte wijn1 takje verse thijm, alleen de blaadjes
1 klein plukje saffraan
zout en versgemalen peper naar smaak
2 pijlinktvissen (schoongemaakt en in stukjes gesneden)
2 tomaten ontpitten en fijnsnijden
75gr. bevroren erwtjes
12 grote garnalen, schoongemaakt en ontdaan van darmkanaal
500gr. schone mosselen
een handje vers gehakte peterselie
8 partjes citroen ter garnering.



voorbereiding 30 min./ kooktijd ong. 45 min.

1/ De olijfolie in een paellapan op middelmatig vuur verhitten, voeg ui, knoflook en rode peper toe en roer het tot de ui glazig is.
Doe nude chorizo en de kip en de rijst toe en bak dit gedurende 2 a3 min.
Roer de helft van de kippenbouillon erdoor en doe vervolgens de wijn, thijm en saffraan erbij en op smaak brengen met peper en zout.
Breng het geheel aan de kook en laat het onder af en toe roeren 15 min. sudderen.

2/ Proef de rijst om te zien of deze al gaar is, als de rijst nog niet gaar is doe dan 1/3 van de overgebleven bouillon erbij en roer dit erdoor.
Laat het gerecht onder af en toe roeren lekker pruttelen en voeg zo nu en dan wat bouillon toe tot de rijst gaar is.

3/ roer de inktvis, tomaat en erwtjes erdoor en laat nog 2 min. koken.
Leg de garnalen en mosselen erop , bedek de pan met aluminiumfolie en laat dit nog 3 tot5 min. koken.

4/ Verwijder de folie en strooi er wat peterselie over.
serveer het gerecht in de pan en garneer het met de citroen partjes.
Eet smakelijk.
 P.S. De foto van dit gerecht kun je sinds gisteren al zien bij mijn tapenade.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten