zondag 27 januari 2013

Flamenquines (spaanse cordon bleu)

Anders dan bij een gewone cordonbleu worden in deze versie dunne varkensschnitzels om de ham en kaas heen gerold.
in dit recept gebruik ik rauwe ham en manchego kaas, gewoon om het lekker mediterraans te maken.
klaar in 40 min
Ingrediënten voor 4 pers.

500gr. ongepaneerde varkensschnitzels
500 gr rauwe ham bijv. jamon Iberico
4-6 plakjes Machego kaas
125gr. paneermeel
2 losgeklopte eieren
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze: voorbereiding 20 min. / bereiding 20 min.

1/ sla met een vleeshamer de schnitzels tot dunne gelijkmatige plakken van ong. 3mm. dikte.
beleg elke schnitzel met rauwe ham en dan de kaas.
vouw de uiteinden 2 cm. in en rol de schnitzel op zo blijft de vulling waar het wezen moet en prik ze vast met een cocktailprikker.
2/ haal de rolletjes door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel en weer door het ei en paneermeel zodat we straks een lekker krokante korst krijgen.
3/verhit ong. 1cm. olijfolie in een koekenpan.
   zodra de olie heet is voeg je het vlees toe, bak ze rondom gaar en mooi goudbruin.
Serveer met een heerlijke frisse salade en een stukje totilla of brood.
Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten