zaterdag 26 januari 2013

Spaanse Tortilla

Hallo allemaal, we gaan vandaag eens lekker makkelijk doen.

We gaan een spaanse tortilla maken oftewel een spaanse omelet.
Je kan volgens mij (maar wie ben ik) geen authentieker recept vinden dan deze.

Klaar in 35 min.

Ingredienten voor 6 personen.

Olijfolie
2 groene puntpaprika´s in lengterepen van 1.5 cm gesneden
zout naar smaak
5 grote aardappelen geschilt en in plakjes gesneden
1 flinke gesnipperde ui
4 losgeklopte eieren

Voorbereiding: 15 min./ Bereiding 20 min.

1/verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de paprikareepjes, bestrooi met zout, haal ze uit de pan en leg deze terzijde.
2/ verhit een royale hoeveelheid olijfolie in een middelgrote koekenpan, voeg aardappelen, ui en zout toe en bak deze tot ze zacht en goudbruin zijn.
3/ haal de pan leeg met een schuimspaan en meng dit met de losgeklopte eieren in een kom, goed mengen zodat alles een deel ei heeft.
4/haal de olie uit de pan en veeg deze met keuken papier droog,en zet weer op het vuurmet een flinke scheut olijfolie schenk het aardappel-ei mengsel in de pan en bak op middelgroot vuur tot de bodem stevig is.
5/draai de tortilla met behulp van een bord om en bak ook de andere kant tot deze stevig is.
6/ haal de tortilla zodra deze stevig is uit de pan en serveer op bord of schaal en garneer deze met de paprikareepjes.

Serveer direct of op kamertemp.als tapa bij de borrel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten